hou van mij

Je moet eerst van jezelf houden. Tegenwoordig wordt dit advies te pas en te onpas gebruikt voor iedereen die blijk geeft van een gebrek aan zelfwaardering of eigenwaarde. Het is niet alleen beledigend maar ook onwaar.

Zelfliefde kunnen we toekennen aan een Narcist, en dit zijn zeker geen aangename personen. Zelfvertrouwen en zelfwaardering zijn niet afhankelijk van wat je voor jezelf voelt, maar hoe eerlijk je naar jezelf kijkt. Zie jezelf voor wie je bent en richt je op je sterke punten i.p.v. te willen houden van je tekortkomingen. Schaam je niet. Ben jezelf! Verzamel alle moed en open je hart, leef en heb lief! Het credo 'houden van jezelf' klinkt wel aardig, maar is volstrekt onzinnig, omdat liefde juist niet bedoeld is om op jezelf te richten maar om aan een ander te geven.


 Linda Brand Coaching 3

Als Personal coach, Business coach en Team coach schep ik (rand)voorwaarden waaronder veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Door mijn achtergrond als therapeut en mijn sterk ontwikkelde intuïtie, ben ik in staat om snel tot de kern te komen. Dit kan soms confronterend zijn maar is altijd liefdevol en inspirerend. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als coach en heb inmiddels honderden individuen en vele teams geholpen om weer in hun kracht te staan. 


10 tips voor radicale verandering.

1. Ben moedig en eerlijk. Ben diegene die zichzelf uispreekt over zaken die te lang niet zijn benoemd.
2. Heb lief met heel je HART. Hou het niet langer terug.
3. Maak jezelf krachtig; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
4. Laat los, radicaal. Zo maak je ruimte om het nieuwe te laten ontstaan.
5. WU WEI. Forceer niets. Heb geduld, laat alles ontvouwen.
6. Leef! Laat jezelf zien zoals je dat nog nooit hebt gedaan. Ben echter, rauwer en meer open.
7. Navigeer met je Hart.
8. Maak persoonlijke ontwikkeling tot een primair doel. Ga op zoek naar je overtuigingen die je vrijheid blokkeren.
9. Lach uitbundig en heb plezier.
10. Vervang de Vita Activa, arbeid, werk en handelen voor kennis, liefde en kracht.