Intuitie


Er is veel onderzoek gedaan naar de vele factoren die betrokken zijn bij het maken van goede beslissingen. Onder andere zelfsbewustzijn, cognitieve flexibiliteit en zelfregulering van emoties. Deze factoren zijn allemaal belangrijk voor het nemen van beslissingen in ons dagelijks leven. 

Iets anders dat een belangrijke rol speelt in goede besluitvorming - en we hebben dit allemaal ervaren, misschien zonder het zelf te weten - is intuïtie.

Er is een fascinerend onderzoek naar de herkomst en de functie van intuïtie, of wat onderzoekers intuïtive intelligentie noemen.
Gerard Hodgkinson van Leeds University in Engeland, ontdekte dat impliciet leren of impliciete kennis, een belangrijke rol spelen bij Intuïtive intelligentie.
Maar nog interessanter is de zogenaamde Intuïtieve Perceptie Theorie.
In deze theorie wordt uitgelegd hoe gerichte passievolle aandacht, bijv. op een nieuwe zakelijk doel, ons in een bepaalde staat van 'zijn' brengt, waarbij we ontvankelijk worden voor impliciete toekomstige informatie betreffende het doel. Deze onverklaarbare informatie wordt ervaren als intuïtie.

Het is algemeen erkend dat intuïtieve waarneming een belangrijke rol speelt in zakelijke beslissingen en ondernemerschap, leren, medische diagnose, heling, spirituele groei, creativiteit en algeheel welzijn. Bij besluitvormingsprocessen vertrouwen mensen vaak nog op oude kennis, gevoelens en ideeën. In plaats van te reageren op situaties vanuit ingesleten patronen, kunnen situaties doeltreffender worden aangepakt met nieuwe en creatieve oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van de beschikbare innerlijke hulpbron.
Met andere woorden: we kunnen leren om bewust toegang te krijgen tot onze intuItive intelligentie om te komen tot vernieuwende en creatieve besluitvorming


 Linda Brand Coaching 3

Als Personal coach, Business coach en Team coach schep ik (rand)voorwaarden waaronder veranderingsprocessen op gang kunnen komen. Door mijn achtergrond als therapeut en mijn sterk ontwikkelde intuïtie, ben ik in staat om snel tot de kern te komen. Dit kan soms confronterend zijn maar is altijd liefdevol en inspirerend. Ik heb ruim 20 jaar ervaring als coach en heb inmiddels honderden individuen en vele teams geholpen om weer in hun kracht te staan. 


10 tips voor radicale verandering.

1. Ben moedig en eerlijk. Ben diegene die zichzelf uispreekt over zaken die te lang niet zijn benoemd.
2. Heb lief met heel je HART. Hou het niet langer terug.
3. Maak jezelf krachtig; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.
4. Laat los, radicaal. Zo maak je ruimte om het nieuwe te laten ontstaan.
5. WU WEI. Forceer niets. Heb geduld, laat alles ontvouwen.
6. Leef! Laat jezelf zien zoals je dat nog nooit hebt gedaan. Ben echter, rauwer en meer open.
7. Navigeer met je Hart.
8. Maak persoonlijke ontwikkeling tot een primair doel. Ga op zoek naar je overtuigingen die je vrijheid blokkeren.
9. Lach uitbundig en heb plezier.
10. Vervang de Vita Activa, arbeid, werk en handelen voor kennis, liefde en kracht.